Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Καλό Σαββατοκύριακο, κ. Θανο Oικονομοπουλε! :-)

Tου Θανου Oικονομοπουλου

[...] ..Δεν είναι λογικό, λοιπόν, η Εκκλησία (επί το ακριβέστερο: οι ιεράρχες που πρωτοστάτησαν στην τόσο έντονη αντίδραση) να αισθάνεται «φόβο» ότι με το «σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης» θα «χάσει» πιστούς ή θα μειωθεί η επιρροή της στην κοινωνία. Πέραν τούτου, όταν με τόσο παράλογο πάθος και ακρότητες χαρακτηρίζεις τάσεις και συμπεριφορές της κοινωνίας (όσοι συζούν είναι «πόρνοι»», όπως κατά Χριστόδουλο «αμαρτωλοί» ήταν όλοι όσοι διατηρούσαν ερωτικές σχέσεις εκτός γάμου πόσο αντίκτυπο είχαν στην κοινωνία, ακόμη και τη θρησκευόμενη, αυτές οι υπερβολές;), αυτονόητο είναι πως το μόνο που... καταφέρνεις είναι να ενοχλήσεις, να «διώξεις» τον κόσμο από κοντά σου. Άρα, ποιο το όφελος;

Και, επιτέλους, αν υποτεθεί ότι η Εκκλησία καταλαμβάνεται από ιερή αγανάκτηση, λόγω «αμαρτωλής ελεύθερης συμβίωσης», τότε γιατί επίσης «κεντρικά» δεν αποφασίζει να τιμωρεί (με τους δικούς της κανόνες και ποινές) όσους χριστιανούς ορθόδοξους... «πορνεύονται», αλλά αντίθετα το αν και ποια ποινή θα επιβληθεί επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε ιερέα, όπως συμφωνήθηκε στην τελευταία Διαρκή Ιερά Σύνοδο;

[...]

Καλό Σαββατοκύριακο!

(H KAΘHMEPINH. Σάββατο, 22 Μαρτίου 2008)


ΣΧΟΛΙΟ:

Συμμερίζομαι και εγώ τις ανησυχίες σας, φίλτατε!

Η λεγόμενη εκκλησία, πρέπει να συσχηματιστεί με τον κόσμο! Δεν πρέπει να φανεί ότι δεν έχει ερείσματα στην ελληνική κοινωνία, ότι δεν εκπροσωπεί κανέναν!

Διότι στην περίπτωση αυτή, τι λόγο ύπαρξης θα είχαν οι χιλιάδες παπάδες, και οι δεσποτάδες μας; Κανέναν, και τσάμπα τους πληρώνουμε!

Μόνον όταν ταυτιστούν με μια κοινωνία Σοδόμων και Γομόρρας (τα ιδία «γομάρια», αναίσθητοι, αν γίνουν και αυτοί), μόνον τότε θα επιβιώσουν!

Και ακριβώς αυτό (την επιβίωση τους δηλαδή ως επιβητόρων της εκκλησίας), επιδιώκει εναγωνίως, και, η νέα φάτσα (μα τι φάτσα!) της εκκλησίας («εκκλησίας», που λέει ο λόγος), η φάτσα που αποτυπώνεται στο «ωραίο» πρόσωπο στα τρεμάμενα και μασημένα λόγια και στα «εκσυγχρονιστικά» έργα, του νέου (και ωραίου, είπαμε) αρχιεπισκόπου που ακούει στο όνομα Ιερώνυμος Λιάπης!!!..

Καλό Σαββατοκύριακο! -:)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: