Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Μητροπολίτης Ζακύνθου: Περιμένω, και περιμένω (τη βασίλισσα)

http://www.espressonews.gr/files/ArticlePhotos/20080519/thumbs/szakinthou1_200x200.jpg

«Η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, την περασμένη Πέμπτη, έφτασε στη Ζάκυνθο προκειμένου να εγκαινιάσει την έναρξη του προγράμματος «Η Οδύσσεια της Caretta»..»

«Μία εβδομάδα προτού έρθει στο όμορφο νησί η Ελληνίδα βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, ο μητροπολίτης Ζακύνθου είχε γνωστοποιήσει στις αρχές του νησιού, αλλά και στην ισπανική πρεσβεία ότι θα παραθέσει γεύμα στη βασίλισσα, στους συνοδούς της και σε ολόκληρη την αποστολή. Μάλιστα, για το λόγο αυτό θα άνοιγε και την εξοχική του κατοικία..»

(Εσπρέσο)

Ωστόσο, είχαμε διπλωματικό επεισόδιο. Και αυτό γιατί ακυρώθηκαν τα τραπέζια στο νησί, με πρόσταγμα του Μητροπολίτη Ζακύνθου. Ο Χρυσόστομος ζήτησε να μαζέψουν τα σερβίτσια. Γιατί; Διότι η Σοφία αρνήθηκε να πάει στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, με τη δικαιολογία ότι δεν ήταν στο πρόγραμμα.

(ΤΑ ΝΕΑ. Παρασκευή, 16 Μαΐου 2008)

Κύκλοι της ισπανικής πρεσβείας τόνιζαν ότι «η βασίλισσα Σοφία, αφού δεν έχει συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, δεν θα ήταν σωστό να έδινε θρησκευτικό χαρακτήρα στην επίσκεψή της αποδεχόμενη πρόσκληση του σεβασμιότατου Ζακύνθου να επισκεφθεί τον Άγιο Διονύσιο». (ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
«Διπλωματικό επεισόδιο» διότι δεν έπαιξε θέατρο η βασίλισσα με τον μητροπολίτη του Πεντχαουζ; Και αν του έλεγε «άντε φύγε από εδώ μωρή», τι είδους επεισόδιο θα είχαμε;

Άγιος, προς Άγιο: «Να πας να παίξεις με τις κούκλες σου»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: