Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Επείγον: Δυο ορφανά στα σκαλιά της εκκλησίας!!!..


"Ορφανοί χωρίς τον Χριστόδουλό μας"

«Νιώθουμε ορφανοί». Με αυτήν την εκ βαθέων εξομολόγηση τρεις μήνες μετά την απώλεια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου οι δύο διάκοι του εμπιστεύθηκαν στην «Espresso» τον αβάσταχτο πόνο τους για τον πνευματικό τους αδελφό, τον οποίο είχαν «καλύτερα και από πατέρα».

Την ημέρα της κηδείας, η εικόνα του πατέρα Ανθιμου και του πατέρα Επιφάνιου να κλαίνε με λυγμούς πάνω από το ανοιχτό φέρετρο, όπου μέσα αναπαυόταν ο «Χριστόδουλός τους», έκανε τον γύρο του κόσμου.

- Πού σας βρίσκουμε τώρα;
Ανθιμος: Τώρα που εκοιμήθη ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήρθαμε να μείνουμε στο Θεολογικό Οικοτροφείο. Το Οικοτροφείο είναι το «διαμάντι» της Εκκλησίας. Φιλοξενεί φοιτητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές θεολογικών σχολών αλλά και παιδιά φτωχών οικογενειών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι σαν ένα ξενοδοχείο πέντε ή έξι αστέρων, όπως συνήθιζε να αστειεύεται ο Αρχιεπίσκοπος, με έναν πολύ άξιο διευθυντή, τον πατέρα Αλέξιο Ψωίνο.

Ζωή χαρισάμενη για τα δύο σκυλάκια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου

«Ζωή και κότα» τα περνάνε ο παιχνιδιάρης Ραλφ και ο «ταραχοποιός» Μπέρι, τα δύο πολυαγαπημένα σκυλάκια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Τα πιστά «φιλαράκια» του Αρχιεπισκόπου που έμειναν ξαφνικά «άστεγα» βρήκαν παρηγοριά στην αγκαλιά των φοιτητών και του προσωπικού του Θεολογικού Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας στην Αγία Βαρβάρα. Τρεις μήνες από τον θάνατο του αφεντικού τους, ο Ραλφ και ο Μπέρι δείχνουν να έχουν ξαναβρεί το κέφι τους, δίνοντας χαρά στους ανθρώπους του μακαριστού που δεν άντεχαν να τα βλέπουν θλιμμένα!

www.espressonews.gr

26/4/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: