Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

…Γατάκια!


…Γατάκια!

(Αυτή είναι η συνέχεια – απάντηση - από το «ΧΑΙΡΕΤΕ», στο χιουμοριστικό, εκεί, ερώτημα:
«Τι κάνει η γάτα, που δεν το κάνει κανένα άλλο ζώο στον κόσμο;»)



http://xairete.blogspot.com/2009/11/blog-post_3443.html


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η γάτα κάνει και κάτι ακόμα μοναδικό: σε ξετρελαίνει με το δικό της μοναδικό τρόπο.

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ:

Οδηγίες

1 – Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι γάτες έχουν το αβαντάζ της ταχύτητας και επίσης δεν ενδιαφέρονται για την ασφάλεια του ανθρώπου. Εσείς όμως έχετε το αβαντάζ της σωματικής δύναμης. Χρησιμοποιήστε αυτό το αβαντάζ και επιλέξτε προσεχτικά τον χώρο της μάχης. Μην επιλέξετε ανοιχτούς χώρους γιατί θα δώσε στην γάτα σας την δυνατότητα να σας επιβάλει να την κυνηγάτε γύρω-γύρω. Επιλέξτε ένα μικρό μπάνιο. Εάν το μπάνιο σας είναι μεγαλύτερο των διαστάσεων 1Χ1 μέτρα, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μπανιέρα με γυάλινο προπέτασμα που να κλείνει καλά (οι κουρτίνες δεν εξυπηρετούν διότι μια μανιασμένη γάτα μπορεί να την κάνει κορδελάκια σε χρόνο λιγότερο απ’ αυτόν που χρειάζεται ένας πολιτικός για να αλλάξει γνώμη).

2 – Πρέπει να γνωρίζετε πως οι γάτες έχουν νύχια και πως δεν θα διστάσουν να τα χρησιμοποιήσουν για να γδάρουν όλο σας το δέρμα από το σώμα σας. Το αβαντάζ σας εδώ είναι πως είστε προνοητικοί και γνωρίζετε πώς να ντυθείτε για να προστατευτείτε. Συνιστάται σκληρή μακρυμάνικη καναβάτσινη φόρμα, εργατικές μπότες σκληρής εργασίας, μεταλλικά γάντια και κλειστό κράνος μοτοσικλέτας.

3 – Χρησιμοποιήστε αιφνιδιασμό. Αφού γεμίσετε την μπανιέρα, πάρτε στην αγκαλιά σας την γάτα με τρυφερότητα και με ηρεμία κατευθυνθείτε προς το μπάνιο (οι γάτες δεν δίνουν σημασία στους νόμους της μόδας, κι έτσι δεν θα εντυπωσιαστεί με αυτά που φοράτε).

4 – Μόλις μπείτε στο μπάνιο, η ταχύτητα είναι πρωταρχικός νόμος επιβίωσης! Με κινήσεις σε κλάσματα δευτερολέπτου, κλείστε την πόρτα του μπάνιου, μπείτε στην μπανιέρα και κλείστε το προπέτασμα. Αυτό ήταν το πρώτο από τα 45 πλέον περιπετειώδη και επικίνδυνα δευτερόλεπτα της ζωής σας.

5 – Η γάτα δεν έχει χερούλια συν το γεγονός πως τώρα είναι βρεγμένη και γλιστράει, οπότε το πρόβλημα περιπλέκεται με ραγδαίους ρυθμούς. Γι αυτόν τον λόγο, μην περιμένετε να μπορέσετε να την ακινητοποιήσετε για παραπάνω από 3 δευτερόλεπτα την φορά. Κάθε φορά όμως που θα την πιάνετε, πρέπει να θυμάστε να ρίχνετε γρήγορα σαμπουάν πάνω της και να την τρίβετε σαν τρελός. Σε αυτό το σημείο η γάτα θα ξεφεύγει από εσάς με πανικό, θα πέφτει στο νερό και θα ξαναπηδά πάνω σας τρομοκρατημένη, οπότε θα πρέπει να συγχρονιστείτε με τον ρυθμό του σάλτου της για να προλαβαίνετε να την πιάνετε.

6 – Το επόμενο βήμα είναι να σκουπίσετε την γάτα. Οι αρχάριοι πιστεύουν πως αυτό είναι το δυσκολότερο κομμάτι, μιας και ο άνθρωπος σε αυτό το σημείο έχει πλέον εξουθενωθεί ενώ η γάτα μόλις τώρα ξεκινάει να είναι απόλυτα αποφασισμένη. Στην πραγματικότητα όμως, το σκούπισμα είναι το πιο απλό συγκριτικά με ότι περάσατε μέχρι τώρα. Ο λόγος είναι το ότι η γάτα τώρα αποτελεί ένα σχεδόν μόνιμο προσάρτημα του ποδιού σας, οπότε εσείς το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βγάλετε την τάπα της μπανιέρας, να περιμένετε να αδειάσει από το νερό και μετά να σκύψετε με μια πετσέτα και να σκουπίσετε την γάτα. Είναι πολύ πιθανό η γάτα να σαλτίσει στο κράνος σας. Σε αυτήν την περίπτωση, εσείς απλά τινάξτε το κεφάλι σας και ενθαρρύνετέ την πίσω στο πόδι σας.

Σε μερικές ώρες η γάτα θα μπορεί πλέον να αποπροσκολληθεί από το πόδι σας.
Το πιθανότερο είναι πως για αρκετές μέρες θα σας αγνοεί και θα κάθεται με την πλάτη της προς εσάς. Ίσως μάλιστα να υιοθετήσει και ένα ψυχασθενές βλέμμα όταν σας κοιτά. Μην μπείτε όμως στον πειρασμό να υποθέσετε ότι σας είναι θυμωμένη διότι δεν είναι αυτός ο λόγος. Η αλήθεια είναι πως απλά μηχανορραφεί τρόπους για να διαπεράσει την άμυνά σας και να σας τραυματίσει δια βίου την επόμενη φορά που θα προσπαθήσετε να την κάνετε μπάνιο.
Αλλά τουλάχιστον τώρα μυρίζει πολύ καλλίτερα.