Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Στο αεροπλάνο στο Κονγκό: Σώθηκε ο Δεσπότης, χάθηκαν παιδιά!



Ο Ιγνάτιος, κατά κόσμον Γεώργιος Μαδενλίδης.




Έθνος (Πέμπτη, 17 Απριλίου 2008) :

«Θέλημα Θεού» χαρακτήρισε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος τη διάσωση του μητροπολίτη Κεντρώας Αφρικής, Ιγνατίου, από το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη στο Κονγκό.

ΣΧΟΛΙΟ:

Στο βίντεο που συνοδεύει το δημοσίευμα, υπάρχει και συνέντευξη του μητροπολίτη στην οποία δηλώνει ότι πιστεύει, και αυτός, ότι ήταν θαύμα η διάσωση του, διάσωση που δεν έγινε, όπως περιγράφει, για τους υπόλοιπους (μάνες με παιδιά κλπ) που δεν πρόλαβαν να βγουν από το αεροπλάνο (που βγήκε από τον διάδρομο στην προσπάθεια απογείωσης του) και κάηκαν ζωντανοί!..

Προφανώς, ήταν θαύμα και το ότι ο μητροπολίτης ήταν σε προνομιακή θέση, μπροστά.. ..Θαύμα που όταν το αεροπλάνο σταμάτησε σε κάτι πέτρες, το πιλοτήριο είχε κλίση προς το έδαφος με αποτέλεσμα ο μητροπολίτης και άλλοι τέσσερεις (όπως περιγράφει) που ήσαν μπροστά, να βγουν άνετα, ενώ το υπόλοιπο τμήμα με τα πίσω, μη προνομιακά καθίσματα, ήταν υπερυψωμένο σαν... δαυλός που έκαψε ζωντανούς τους υπόλοιπους, τους... «άχρηστους» προφανώς για τον Θεό!

Από την ίδια συνέντευξη:

Ανάμεσα στα πράγματα που κλαίει ότι έχασε ο μητροπολίτης, ήταν και τα γυαλιά του, το ρολόι του (αξεσουάρ που είχε σε ένα βαλιτσάκι στο ράφι του αεροπλάνου), μαζί με ένα κουτί με λείψανα τριών αγίων λέει, που πάντα λέει, το έπαιρνε μαζί του!

Το τελευταίο αυτό (που χάθηκαν και τα λείψανα), ο μητροπολίτης το δικαιολογεί σαν το τέλος του προορισμού τους: όσο δηλαδή ήταν να τον προστατευόσουν, τον προστάτευσαν!!!..


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: